Пиво, форум о пиве
Список форумов Мир Пива, пиво Вход Регистрация FAQ Пользователи Поиск



Список форумов Мир Пива, пиво » Минипивоварни » Дубно. "Едем"
Начать новую тему  Ответить на тему   Предыдущая тема :: Следующая тема 
Дубно. "Едем"
СообщениеДобавлено: Вт Июн 20, 2017 7:49 am Ответить с цитатой
rostpyvo
Зарегистрирован: 06.01.2010
Сообщения: 361




https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1623917070984211&id=136256023083664

Днями постараюсь там побувати. Але виглядає так, що перша партія пивка ще не буде готова. Постараюсь хоча б щось довідатись. З господарем закладу вчились в одній школі, лише він - на 2 роки пізніше. Особисто не знайомі поки що. Німець - випускник школи у Weihenstepan. Як каже мережа, до України він вперше потрапив у 2002, наглядав за реконструкцією "Земана".
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
СообщениеДобавлено: Пт Июн 23, 2017 11:33 am Ответить с цитатой
ivanov
Зарегистрирован: 16.10.2003
Сообщения: 43168
Откуда: Київ












http://edem.in.ua/photogallery/node/102
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail
СообщениеДобавлено: Пт Июн 23, 2017 11:41 am Ответить с цитатой
ivanov
Зарегистрирован: 16.10.2003
Сообщения: 43168
Откуда: Київ




«ЕДЕМ»
Готельно-ресторанний комплекc
м. Дубно, вул. Стара, 2
(099) 301-50-26
http://edem.in.ua/
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail
СообщениеДобавлено: Пт Июн 23, 2017 8:29 pm Ответить с цитатой
rostpyvo
Зарегистрирован: 06.01.2010
Сообщения: 361




Справа не в кількості башточок. Але про їхнє пиво поговоримо трохи пізніше, зараз ще не час. У всіх початківців є такий етап, коли "гоп" казати ранувато.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
СообщениеДобавлено: Пт Авг 11, 2017 3:13 pm Ответить с цитатой
rostpyvo
Зарегистрирован: 06.01.2010
Сообщения: 361




Надійшов час продовжити знайомство з "Едемом".
Варочний порядок - 200 л., є 3 ЦКТ по 400 л. Форфасів поки що нема, їх роль виконують ЦКТ. Як виробника обладнання господар вказує Нетішин. Їхнє обладнання ніби-то стоїть також у "Залізній горі" (Рівне). Не знаю, як хто, а я не чув про пивне обладнання з Нетішина, в реєстрі мініпивоварень на форумі воно теж ані разу не згадане. Але монтували і обслуговують встановлене обладнання люди саме з цього міста. Можливо, там чиясь сервісна фірма?

Поки що варять один сорт, розроблений німецьким фахівцем, що реконструював "Земана" і ставив "Залізну гору". Пиво скидається на пільзнер, задекларовано 12%/4,3%. Цікаво: використовується вода з міського водогону (скважина для цілого міста) - без будь-якої спецпідготовки. Господар якістю задоволений, перші покупці теж. Мені поки що не вдалось покуштувати. Але під час попередніх відвідин у червні пив тут "Залізну гору", світле і темне. Дубно його наливало з кегів, поки своє дозрівало. Як і в оцінках, наведених в розповіді про рівненчан, темне сприймається дещо краще. У ньому - нічого зайвого, все досить чисто, хоча "темноти" явно замало. У світлому було помітно дріжджі, траву і карамельку. Грубих посторонок не було. Хмелевий профіль виражений слабко. Тому в цілому до Пльзеня поки що неблизько)) Описую рівненське тому, що Дубно працює зараз повністю за тим же рецептом, що й "Залізна гора". Через брак деякого обладнання і досвіду в "Едемі" (напр., млинок для солоду, розвдення дріжджів і т. п.) комплекти вихідних матеріалів - мелений солод, гранульований хміль + дріжджі) привозяться з "Гори" (між містами - біля 45 км) і вже на місці іде варіння та все решта. Звичайно, все це - тимчасово, але приклад кооперації цікавий. Господар підкреслює, що якість у нього краща, ніж у рівнян, і відносить це на рахунок води, адже досвід пивовара тут явно менший.
В перспективі - освоєння того ж темного, а далі - є потяг до чогось нового, оригінального, лише всьому свій час. Досвід потрібно накопичити. Атрибутика теж в планах. Поки що все зварене випивається на місці, в ресторані готелю, посуд - збірна солянка. Але планується наливання в ПЕТи на винос і продаж такого ж через торгівельну мережу.

Бажаю землякам успіху у всіх починаннях.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
СообщениеДобавлено: Пт Авг 11, 2017 7:22 pm Ответить с цитатой
Gulik
Зарегистрирован: 18.11.2005
Сообщения: 2528
Откуда: KYIV, UKRAINE




rostpyvo писал(а):
стоїть також у "Залізній горі" (Рівне).

знавцю німецької мови гріх так називати Stahlberg Laughing
rostpyvo писал(а):
я не чув про пивне обладнання з Нетішина

німець, який вже багато років живе в Україні, нещодавно взявся за залізяки. Я теж чув лише про 2 об*єкти - Сталева гора та Едем. Пізніше викладу інформацію, щойно повернувся з Рівного

_________________
Пивзаводы всего мира
http://gulikbeer.com.ua
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Посетить сайт автора
СообщениеДобавлено: Пт Авг 11, 2017 8:43 pm Ответить с цитатой
rostpyvo
Зарегистрирован: 06.01.2010
Сообщения: 361




Описка. Таки "Сталева..."
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
СообщениеДобавлено: Сб Авг 12, 2017 5:09 pm Ответить с цитатой
Gulik
Зарегистрирован: 18.11.2005
Сообщения: 2528
Откуда: KYIV, UKRAINE




трішки про обладнання:

http://gulikbeer.com.ua/rivne/stahlberg.html

_________________
Пивзаводы всего мира
http://gulikbeer.com.ua
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Посетить сайт автора
СообщениеДобавлено: Вс Окт 01, 2017 2:21 pm Ответить с цитатой
rostpyvo
Зарегистрирован: 06.01.2010
Сообщения: 361




Побував у Дубні з нагоди урочистостей, присвячених 525-річчю першої згадки про замок та 100-річчя мого батька як місцевого діяча історії та культури. Виставки, презентації видань, вітання гостей, взаємні подарунки, концерт, погашення марки тощо. Та це офтоп.
Нарешті скуштував уже власне пиво "Едему" - світле. Мала бути точна копія такого ж зі "Ст. гори". Але виходить дещо іншим. Слабкіший аромат - майже відсутній, хоча хміль той же і стільки ж. Нагазованість - середня, прийнятна. Менше трав'яного присмаку - смак майже чистий. Спочатку практично непомітне, а далі сильніше, хоча й все одно слабке відчуття дріжджів. Господар сказав, що причина - це, за словами А.Шельса, що курує виробництво, - "старість дріжджів: шосте покоління при дозволених трьох. Таке виправляється. Хміль дуже ординарний або замало. Так що післясмак - це не плюс даного продукту). Крафтові тенденції привчили нас до випуклішого профілю. Стиль не виражений. Коли б було краще з хмелем і ще +0.5% алкоголю, то можна було б говорити про свідому спробу пльзенського. А так - просто лагер. Загалом - здорове, питке, літнє. В сезон розкуповувалось стрімко, в т. ч. уже й на винос. Повинно завжди бути в асортименті. Але вже думають і про інше. Час покаже. Але це буде точно не двійник сталевогірського темного. До появи атрибутики все так само далеко, як і на початку роботи, але їх можна зрозуміти.
Від входу в замок - 250 м.; південний бастіон - навпроти, але за будівлями і видний, мабуть, лише з вікон 3 поверху, де готель.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
СообщениеДобавлено: Ср Ноя 08, 2017 10:27 am Ответить с цитатой
rostpyvo
Зарегистрирован: 06.01.2010
Сообщения: 361




"Едем" зварив щось на зразок копченого дункеля. З ініціативи та за безпосередньої участі Антона Шельса - він вважає, що саме таке пиво могло б бути перспективним для Дубна і Рівного. Частину готового продукту по обміну взяла на реалізацію "Ст. гора", щоб виявити можливий попит у двох найбільших містах області. Під цю ж ідею, до речі, в "Ст. горі" вперше зварено щось пшеничне і продаватиметься паралельно в "Едемі". На жаль, детальної інформації немає, і в Дубні я його не скуштував. А щодо копченого темного, то це реально не темне, а темнувате, міцність, за відчуттям, біля 5,0-5,5%, копченість проявляється дуже несильно, десь як в уманському. Але смак чистий. Німець зрозумів, що нормальна копченість тут не пройде. Можливо, врахував досвід "Рівня". Хоча у них копченість сягала лише десь 60% від баварських. Піна хороша. Колір трохи в коричневість, замість чистої бордовості. І світліший за будь-який дункель, який доводилось бачити. Запах слабкий, чистий, без виділення хмелю. Смак практично без "випуклостей", але й без зауважень. Трав'яностості, як у світлих зі "Ст. гори" та у "Едема", тут немає. Післясмак рівний, дуже слабкий. Випив і забув. Але пити можна. Щось таке, осіннє. Думаю, в подальшому експерименти будуть ще сміливішими. Цьому сприяє невеликий об'єм варок та можливість розподілу продукту на ринку двох міст.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
 Дубно. "Едем" 
 Список форумов Мир Пива, пиво » Минипивоварни
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Часовой пояс: GMT + 2  
Страница 1 из 1  

  
  
 Начать новую тему  Ответить на тему    
”орум ЊирЏива благодарит своих партнеров и просто хороших людей, которые позволЯют успешно развиватьсЯ.


© 2003-2016
Русская поддержка phpBB
Powered by phpBB © 2001-2004 phpBB Group phpBB Skin by Vjacheslav Trushkin